Vooruitblik Oscars 2013: beste film

Door Ram0n op zondag 24 februari 2013 14:19 - Reacties (1)
Categorie: Film, Views: 2.284

Oscars 2013 poster
Elk jaar zorgen de Oscars weer voor talloze discussies over het nut van de gouden beeldjes. Volgens de één is het onzin om aan te wijzen wat de beste films zouden moeten zijn, terwijl de volgende al daags voor de uitreiking klaar zit om te kijken naar wat de ceremonie dit jaar weer in petto heeft.

Hoe dan ook zijn er genoeg mensen die het in ieder geval interessant vinden om na te denken over de winkansen van de genomineerden, waardoor ik weer mijn Oscarpoule online heb gezet en hieronder tevens de negen kanshebbers bij beste film heb geanalyseerd.


Lees verder »

Vooruitblik Oscars

Door Ram0n op zaterdag 25 februari 2012 16:47 - Reacties (4)
Categorie: Film, Views: 2.922

Oscars 2012 poster
De één houdt ervan, terwijl de ander er misschien wel van walgt. Hoe dan ook houden de Oscars elk jaar de gemoederen weer flink bezig; gaat de Academy alwéér op de voorspelbare toer, of zorgen ze eindelijk eens voor die (voor sommigen broodnodige) verrassing?

In de nacht van zondag op maandag zullen alle gouden beeldjes worden uitgereikt in Los Angeles, en de ceremonie zal voor alweer de negende keer worden gepresenteerd door Billy Crystal. De nominaties zijn hier na te lezen, maar de negen films die kans maken op de belangrijkste prijs zet ik hieronder nog eens op een rijtje.


Lees verder »